Florin Iordache: Nu destabilizăm nici Justiția, nici independența Justiției

12
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Prin amendamentele adoptate joi de Comisia pentru legile Justiției nu se destabilizează nici sistemul judiciar și nu este afectată nici independența Justiției, a susținut joi președintele comisiei, Florin Iordache, după ce opoziția a criticat decizia privind înființarea Secției de investigare a unor infracțiuni din Justiție în cadrul Parchetului General, „fiind astfel luate din atribuțiile DNA”.

 „Prin aceste legi în niciun caz nu destabilizăm nici Justiția și nici independența Justiției. Toate acele alineate care vizează amestecul politicului sau amestecul ministrului Justiției în vreun fel — fie în desemnare, fie în recuzare, etc., fără îndoială au fost eliminate. Ceea ce ne-am dorit noi, la propunerea asociațiilor profesionale, este înființarea acestei secții specializate, o secție în subordinea procurorului general și procurorul șef al acestei secții este numit de plenul CSM, la propunerea secției pentru procurori. Deci în niciun fel nu avem un amestec politic”, a declarat Iordache la finalul ședinței comisiei.

El a adăugat că toate asociațiile profesionale care au depus amendamente au exprimat puncte de vedere în cadrul dezbaterilor, între acestea fiind AMR și UNJR.

„Dacă în inițiativa depusă de noi discutam de Direcție, în urma analizei și a propunerilor făcute am ajuns la concluzia că nu e necesară înființarea unei direcții și e necesară înființarea unei secții, cu un personal foarte mic, cu 20 de posturi, cu 8 procurori, am stabilit niște condiții pentru aceștia. Argumentele care justifică înființarea acestei secții sunt prezentate de asociațiile profesionale”, a argumentat președintele Comisiei pentru legile Justiției.

Reprezentanții PNL și USR din Comisia parlamentară specială pentru modificarea legilor Justiției au criticat joi continuarea „destabilizării sistemului judiciar”, exemplificând în mod concret adoptarea joi a unui amendament prin care se înființează Secția de investigare a unor infracțiuni din Justiție în cadrul Parchetului General, fiind astfel luate din atribuțiile DNA.

Comisia parlamentară specială a decis, joi, înființarea Secției de investigare a unor infracțiuni din Justiție în cadrul Parchetului General.

„În cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se înființează și funcționează Secția de investigare a unor infracțiuni din Justiție, care are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, prevăzute de Codul penal și de Legea 78/2000, infracțiunile de serviciu sau în legătură cu acestea, precum și infracțiunile contra înfăptuirii justiției săvârșite de judecători și procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, precum și de procurorii și judecătorii militari”, este amendamentul votat de membrii comisiei la proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Secția de investigare a unor infracțiuni din Justiție, care ar urma să fie înființată în cadrul Parchetului General, va fi condusă de un procuror șef de secție și va funcționa cu un maxim de 20 de posturi, dintre care 8 procurori.

În scopul efectuării în mod temeinic a activității de descoperire și urmărire a infracțiunilor din competența sa, secția poate folosi specialiști din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte.

AGERPRES

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
12 Comments
 1. Daniel Hogea says  0  0
  1. Gica Niculicea says

   Cine va incurajeaza sau va lauda inseamna ca este departe de limita societatii umane,da dovada de lipsa de valori morale ,nu a poposit prea mult pe la sclala,nu cunoaste regulile de convietuire interumana ,este in imposibilitatea mintala de a comunica decent si elevat chiar si in contradictoriu in spatiul public si este demn de compasiune !
   0   0
  2. Nick Moise says

   Gica Niculicea …si tu ai cam ratat scoala!! Daca te abtineai, ramaneai filozof…
   0   0
 2. Ecaterina Bândea says

  Da ! nu le mai ecplicați atăt că nu îi interesează pe aștia legile justiției .Eii din asta trăiesc . mitingind toată ziua .Jandarmii să pună tunurile cu apă pe eii
  0  0
  1. Gica Niculicea says

   Ar tipa ca nu este democratie ! Mai bine sa ”reziste” acolo pana vor vedea ca numai vin sponsorizarile mult asteptate din buzunarele lor ! Sunt buni de compatimire pentru ca nu au poposit pe la scoala si au ajuns masa manipulabila !
   0   0
  2. Nick Moise says

   Este clar ca nu aveti capacitatea de a realiza unde ne duc incompetentii si penalii astia! Va purtati la fel ca drogatii..vedeti totul roz..dam pe afara de bine!
   0   0
  3. Ecaterina Bândea says

   Dar ! despre intenția USRiștilir de a ajunge la guvernare fără să fie votați ce părere ai ? Moromete .a întrebat pe vremurii .: Cum poate cineva să conducă o țară dacă nu e ales de popor .? ce părere ai .PSD a fost ales fie că- ți convine sau nu .
   0   0
 3. Ecaterina Bândea says

  scuze .explicați
  0  0
 4. Marin Petrov says

  Daca va dau in cap sau va las ” legume ” ori va violez familiile …va fur masinile scumpe cumparate din salariile voastre de bugetari …voi mai fii acuzat de ceva ?
  0  0
  1. Gica Niculicea says

   ”fi”NU ”fii” ! 😉 Daca tot v-ti apucat de hulit ,macar dati dovada si de propria corectitudine ,bun simt si decenta in expunere ! 😉 Ca altfel sunteti la fel de neinteresant ca si comentul facut ! 🙂
   0   0
  2. Marin Petrov says

   Scuze..multumesc frumos de observatie..!
   0   0
 5. Silvia Amir says

  CE TE SERPUIESTI BREEEE???ADEVARUL IN GURA MARE…DOARE DAR …REZOLVAM…ACUM…
  0  0

Leave A Reply

Your email address will not be published.