Cine sunt cei trei militari morți în accidentul din Argeș. Doi dintre ei erau veterani din Afganistan

11
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Doi dintre cei trei militari morţi, după ce un camion MApN a căzut 40 de metri în prăpastie, în judeţul Argeş, erau veterani din Afganistan. În urma soldaţilor decedaţi au rămas trei familii îndoliate şi doi copii fără tată. Alţi nouă soldaţi sunt răniţi, dar în stare stabilă, iar unul a scăpat nevătămat, în mod miraculos.

Trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au decedat în accidentul de aseară, în apropierea localității Valea Urdei, din județul Argeș.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București.

În această dimineață, de la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
11 Comments
 1. Olga Olden Chirila says

  La mai mulți cu succes , amin !
  0  0
 2. Popescu Vintila says

  RESPECT ! Dumnezeu sa_i odihneasca in pace !
  0  0
 3. Stela Visan says  0  0
 4. Nineta Banateanu says

  Dumnezeu sa-i odihnească!
  0  0
 5. Cornelia Farkas says  0  0
 6. Sorica Jipa says

  Respect dumnezeu săi odihnesca
  0  0
 7. Maria Murgoci says

  Durere,condoleanțe familiilor și dumnezeu sa îi odihneasca în pace.
  0  0
 8. Gica Tingirica says

  Pacat de iei
  0  0
 9. Stan Gigi says

  Condoleanțe familiilor
  0  0
 10. Cătălina Badea says

  Condoleanțe familiilor si Dumnezeu sa îi odihneasca în pace. Pacat pentru copii a celor doi militari ca o sa creasca fara tata.
  0  0
 11. Barbu Mia says

  Dumnezeu săi erte amin
  0  0

Leave A Reply

Your email address will not be published.